Равноправно до циља – девети пут на Београдском маратону

Традиционална акција Повереника за заштиту равноправности „Равноправно до циља“ одржана је по девети пут, у оквиру 34. Београдског маратона, са циљем да се особама са инвалидитетом пружи подршка за учешће у овој спортској манифестацији. На штанду Повереника,  грађани и грађанке имали су прилику да се кроз дружење са спортистима са инвалидитетом упознају са конкретним препрекама на које они наилазе, а кроз разговор са повереницом за заштиту равноправности и запосленима, да сазнају више о штетности дискриминације и како се против ње борити.

Повереница Бранкица Јанковић је истакла да је ова акција један леп начин да се укаже на то да особе са инвалидитетом треба и могу да буду потпуно равноправне у спорту и свим другим областима живота, што редовно доказују и медаље који наши параатлетичари доносе са највећих међународних такмичења.

Поред многобројних учесника у акцији „Равноправно до циља“ коју Повереник за заштиту равноправности организује заједно са Спортским Савезом особа са инвалидитетом Београда, специјалне гошће ове године биле су и мачевалке Мачевалачког клуба „Силни“, освајачице бројних медаља, које су промовисале равноправност полова у спорту, под слоганом „Један за све, сви за равноправност.“      Ту су били и кошаркаши, стрелци, као и славни параатлетичар Драженко Митровић.

„Трком задовољства” у којој су учествовали спортисти и спортисткиње са инвалидитетом, наши гости, запослени у институцији повереника и многи други грађани који су им пружили подршку, завршена је овогодишња манифестација „Равноправно до циља“.

Print Friendly, PDF & Email
back to top