Радни састанак поверенице Јанковић и министарке Мацура

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и министарка без портфеља задужена за област родне равноправности, спречавање насиља над женама и економског и политичког оснаживања жена Татјана Мацура одржале су радни састанак на коме су разговарале о сарадњи две институције на пољу унапређења равноправности.

На састанку је било речи о активностима које могу допринети, пре свега, сузбијању насиља над женама, као и о другим важним изазовима са којима се као друштво суочавамо када су у питању позиције жена и мушкараца у друштву. У том смислу, истакнут је значај међусобног повезивања и заједничког деловања независних институција, органа извршне власти и цивилног сектора у правцу постизања веће родне равноправности.

Повереница је подсетила на најважније активности које институција Повереника предузима у циљу заштите од сваког облика дискриминације и унапређења квалитета живота свих грађана и грађанки у Србији, без изузетка. Између осталог, на састанку се разговарало и о примени постојећих регулатива, као и заједничким пројектима и иницијативама које ће допринети спречавању родно заснованог насиља и економском и политичком оснаживању жена.

Print Friendly, PDF & Email
back to top