Radni sastanak poverenice Janković i ministarke Macura

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i ministarka bez portfelja zadužena za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanje nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena Tatjana Macura održale su radni sastanak na kome su razgovarale o saradnji dve institucije na polju unapređenja ravnopravnosti.

Na sastanku je bilo reči o aktivnostima koje mogu doprineti, pre svega, suzbijanju nasilja nad ženama, kao i o drugim važnim izazovima sa kojima se kao društvo suočavamo kada su u pitanju pozicije žena i muškaraca u društvu. U tom smislu, istaknut je značaj međusobnog povezivanja i zajedničkog delovanja nezavisnih institucija, organa izvršne vlasti i civilnog sektora u pravcu postizanja veće rodne ravnopravnosti.

Poverenica je podsetila na najvažnije aktivnosti koje institucija Poverenika preduzima u cilju zaštite od svakog oblika diskriminacije i unapređenja kvaliteta života svih građana i građanki u Srbiji, bez izuzetka. Između ostalog, na sastanku se razgovaralo i o primeni postojećih regulativa, kao i zajedničkim projektima i inicijativama koje će doprineti sprečavanju rodno zasnovanog nasilja i ekonomskom i političkom osnaživanju žena.

Print Friendly, PDF & Email
back to top