Представници града Београда за употребу родно сензитивног језика

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић разговарала је са председником Скупштине града Београда Николом Никодијевићем о препорукама за употребу родно сензитивног језика.

Повереница Петрушић је на састанку у Старом двору навела да је задовољна због изражене воље и решености представника Града Београда да примењују препоруке Повереника о употреби родно сензитивног језика. Председник Никодијевић је навео да градски органи морају да предњаче у усвајању и примени норми које доприносе смањивању и укидању дискриминације у саваком погледу. Такође је рекао и да он инсистира да одборници и одборнице у јавном говору користе недискриминаторне родне термине јер  тако могу да поспеше примену прописа у свакодневном животу и раду.

На састанку којем су присуствовале и секретарка Скупштине града Београда Соња Подунавац и чланица Градског већа Тања Поповић, договорено је да ће градска скупштина формирати радно тело које ће имати задатак да се приликом израде докумената, програма, стратегија и других аката које усваја Скупштина града Београда, у потпуности примене термини и изрази који подразумевају прихватање родно сензитивног језика.

Print Friendly, PDF & Email
back to top