Повереници захвалница Савеза слепих Србије

Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић уручио је повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић захвалницу овог удружења за унапређење положаја слепих и слабовидих особа, допринос у заштити од дискриминације и промовисање равноправности.

Уз захвалност на додељеном признању, повереница је нагласила да ће заштита од дискриминације особа са инвалидитетом и даље бити један од приоритетних циљева институције Повереника за заштиту равноправности зарад побољшања њиховог положаја у друштву.

Према подацима Повереника за заштиту равноправности добијених на основу броја поднетих притужби, особе са инвалидитетом се већ две године за редом налазе у самом врху листе друштвених група које су најчешће изложене дискриминацији. Слепе и слабовиде особе у свакодневном животу још увек наилазе на бројне баријере, од архитектонских до комуникацијских, а највећи изазови за наше друштво су побољшање њиховог положаја у области запошљавања и образовања.

Савез слепих Србије доделио је награде и признања истакнутим правним и физичким лицима, установама, организацијама и појединцима који су у претходној години дали допринос у побољшању положаја слепих и слабовидих особа.

Print Friendly, PDF & Email
back to top