Састанак поверенице са тимом Светске банке

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са тимом Светске банке који ради на политикама којима се промовише једнак приступ економским могућностима у Републици Србији.

Повереница је представила рад институције и нагласила у каквом су положају највише дискриминисане групе као што су жене, особе са инвалидитетом, националне мањине, млади…

Повереница и чланови тима Светске банке су се сагласили да је неопходно уложити више напора у промовисању родне равноправности и једнаког приступа економским могућностима када су у питању жене, млади и различите етничке групе јер се и даље често суочавају са препрекама када је у питању учешће на тржишту рада и приступ пословима. Због тога је разговарано о ближој сарадњи како би се побољшао једнак приступ економским могућностима, уклањале баријере и подстакле и оснажиле жене, али и млади, као и остале маргинализоване групе у циљу побољшања њиховог животног стандарда.

Делегацију Светске банке чинили су вођа програма Марко Хернандез, саветница Мариа Арибас Бањос, виша економисткиња Мариа Давалос и Маријана Јашаревић из сектора социјалне заштите.

 

svetska banka
Print Friendly, PDF & Email
back to top