Повереница разговарала са Зораном Михајловић

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић разговарала је данас са потпредседницом Владе Србије и председницом Координационог тела за родну равноправност Зораном Михајловић.

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић и Повереница Бранкица Јанковић договориле су заједнички рад у области људских права који ће укључивати борбу да све маргинализоване групе изађу из сенке, да равноправно остварују сва своја права, да имају једнаке могућности у друштву.

На састанку се разговарало о унапређењу положаја дискриминисаних и маргинализованих група у циљу да Србија постане земља у којој се поштују људска права свих грађана.

„Одговорност је свих нас да то спроведемо и у пракси баш зато што и Национална стратегија предвиђа механизме и Акциони план који ће да прати Повељу о људским правима и Поглавље 23 Европске комисије“, навела је Зорана Михајловић.

Повереница је упознала потпредседницу Владе са планом рада Повереника за заштиту равноправности.

„Разговарале смо о томе како обезбедити да све институције надлежне за борбу против насиља делују у складу са својим надлежностима и уопште подизање одговорности институција“, рекла је повереница Бранкица Јанковић након састанка.

Print Friendly, PDF & Email
back to top