Повереница разговарала о равноправности са децом из основне школе „Светозар Марковић“

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић разговарала је са ђацима  седмог и осмог разреда основне школе „Светозар Марковић“  у Београду на скупу „Девојчице имају реч“ који је одржан у оквиру међународне кампање „Инспајринг грлс“, у организацији Центра за истраживање, транспарентност и одговорност. Ова кампања, која се истовремено одржава у више градова у свету, има циљ да се деца непосредно упознају са женама које су успешне у својим професијама, да кроз њихове личне приче добију подстицај и стекну самопоуздање да могу да постану шта год пожеле, без обзира на њихов пол.

Повереница је кроз разговор приближила девојчицама и дечацима појмове дискриминације и стереотипних родних улога, поручивши им да не треба да буду везани традиционалном поделом на мушке и женске послове, већ да размишљају како да се остваре у послу којим желе једног дана да се баве. Напомињући да се у данашње време ствари врло брзо мењају и да ускоро нека занимања можда неће ни постојати, повереница је истакла да је и за жену и за мушкарца право место оно где се најбоље осећају.

Са основцима су разговарале и амбасадорка Канаде Кети Чаба, глумица Јелена Ћурувија, програмерка Јелена Крмар и професионална фотографкиња Марија Јанковић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top