Повереница почела низ састанка са НВО

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић почела је серију састанка са представницима невладиних организација у Србији имајући у виду да је цивилни сектор један од најважнијих партнера Повереника.

Повереница Бранкица Јанковић у понедељак је на одвојеним састанцима разговарала са директором Yucoma-а Миланом Антонијевићем, директорком Београдског центра за људска права као и Мирјаном Богдановић и Лазаром Павловићем, извршном директорком и председником Геј стрејт алијансе.

Циљ је континуитет и продубљивање сарадње Повереника за заштиту равноправности и организација цивилног друштва, уз поруку да се само у заједничком деловању и раду може постићи значајан допринос унапређењу равноправности у Србији.

Са Миланом Антонијевићем повереница је договорила унапређење система праћења поступања по мишљењима и препроукама Повереника за заштиту равноправности, док је са Весном Петровић из Београдског центра за људска права најављена сарадња на пројектима за унапређење и побољшање положаја Рома у Србији. На састанку са представницима ГСА договрено је да ће се радити на томе да се представници ЛГБТ популације охрабре како би у већем броју поднесили притужбе за повреду равноправности. Повереница најавила да ће се одазвати позиву ГСА и учествовати у шетњи 27. јуна, поводом Међународног дана поноса ЛГБТ особа.

Повереница Бранкица Јанковић наредних дана наставља серију састанака са представницима организација цивилног друштва које се баве положајем свих угрожених мањинских група у Србији, међу којима су: Грађанске инцијативе, Егал, Бибија, МДРИ, AMITY и други.

Print Friendly, PDF & Email
back to top