Повереница на InterLink фестивалу дијалога

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић присуствовала је отварању првог InterLink фестивала дијалога, у организацији Фондације Конрад Аденауер и Космополиса, а уз организациону подршку Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима Града Београда.

InterLink фестивал дијалога је окупио младе ауторе из региона који су имали прилику да фотографијом или филмом прикажу на који начин и у којим областима свакодневног живота уочавају дискриминацију али и инклузију, неговање дијалога и толеранције као и да изложе теме које остају непримећене, запостављене и на маргинама.

У свом обраћању, Повереница је подсетила да је институција Повереника за заштиту равноправности централна државна институција која се бави питањем борбе против дискриминације по свим основама и укратко представила механизме заштите који су у том погледу доступни грађанима. Повереница је такође истакла значај оваквих манифестација где је младима омогућено да буду креатори порука о толераницији. Уз то, она је истакла да је партнерство са институцијама добар начин да ефекти оваквих активности буду трајни и дугорoчни.

poverenica-na-festivalu-dijaloga
Print Friendly, PDF & Email
back to top