Повереница Јанковић и амбасадор Фалкони разговарали о наставку сарадње у области заштите равноправности

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и амбасадор Француске у Србији Жан Луј Фалкони састали су се и разговарали о наставку сарадње у области заштите људских права, владавине права, унапређења равноправности и антидискриминације.

Јанковић је представила амбасадору Фалконију рад институције Повереника, као централне државне институције за заштиту од дискриминације и њено активно чланство у европским телима за равноправност. Повереница је истакла да заједничке вредности наших држава равноправност, једнакост и солидарност, нарочито добијају на значају у времену кризе изазване вирусом, али и уопште, данас када нека основна људска права све више постају привилегија. Она је подсетила да је култура важан фактор у развоју и поштовању људских права и равноправности, нарочито родне, јер се кроз културне садржаје, књиге, филмове, представе и изложбе налакше разбијају укорењени стереотипи и предрасуде.

Амбасадор Фалкони је пружио подршку раду Повереника за заштиту равноправности и истакао значајну улогу институције у оствареном напретку у области заштите људских права и поштовања приниципа равноправности и недискриминације у свим областима живота и поздравио сарадњу институција за равноправност Француске и Србије.

На састанку је такође било речи о будућим заједничким активностима заснованим на размени искустава, експертизе и добре праксе у заштити права маргинализованих друштвених група. Повереница и амбасадор су разговарали и о текућим пројектима сарадње који ће бити реализовани у овој и следећој години.

Print Friendly, PDF & Email
back to top