Повереница доделила награде на традиционалном такмичењу “Moot court“

Тим Правног факултета Универзитета у Београду победник је традиционалног такмичења „Moot court“ , симулације суђења у области заштите од дискриминације, које Повереник за заштиту равноправности организује по седми пут, уз подршку Фондације за отворено друштво Србија. Другопласирани су са Правног факултета Универзитета у Нишу, док је треће место заузео такође тим са београдског Правног факултета.

Честитајући награђенима, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је изјавила да је радује што будући правници и правнице налазе инспирацију да се сваке године укључе у ово такмичење, чиме показују спремност да раде на унапређењу знања у домену антидискриминационог права и развоју културе људских права. Циљ такмичења је да допринесе, како развоју правног образовања у овој области, тако и унапређењу равноправности у Републици Србији, нагласила је Јанковић. Додели награда присуствовао је и декан Правног факултета у Нишу Горан Обрадовић, који се захвалио повереници што на овај начин институција помаже новим генерацијама да се што боље припреме за будуће изазове.

Студенткиње Дуња Симић, Ивана Васић и Милица Милановић, проглашене су за победнице у складу са резултатима писаног дела. Другопласирани тим чине Анђела Дикић, Катарина Момировић и Александар Арсић, а на трећем месту је екупа у саставу Милан Минић, Милица Лукић и Борис Мољевић. Симулација суђења започета је у јануару 2020. године, али активности нису у потпуности реализоване услед пандемије, због чега су активности померене на ову годину.

Print Friendly, PDF & Email
back to top