Потписан Меморандум о сарадњи са ОПЕНС

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и координаторудружења „Нови Сад омладинска престоница Европе – ОПЕНС“Вукашин Гроздановић, потписали су Меморандум о сарадњи у сусрет међународној конференцији о младимакоја ће бити одржана 28. новембра, а која је део заједничких активности усмерених на унапређење положаја младих.

„Младима морамо стално држати отворена врата институција за спровођење њихових идеја, а на њима је да користе шансе кад год им се укажу“, истакла је Јанковић и додала да су потребне боље политике за младе и управљање миграцијама, које би утицале на стварање услова за останак младих људи у земљи. Она је такође нагласила да је од великог значај то што је Нови Сад успео да се избори за омладинску престоницу Европе, и да су тиме покренуте и везе међу младима, али и међу генерацијама и додала да Повереник за заштиту равноправности пружа пуну подршку идеји и активностима удружења ОПЕНС.

Координатор ОПЕНС-а Вукашин Гроздановић истакао је да је неопходнопронаћи свеобухватно и институционално решење за креирање одрживе омладинске политике у земљи, са посебним институцијама за младе.

Повереница је подржала и пројекат-кампању „Каква сам, таква сам“ коју је покренуо ОПЕНС-2019 усарадњиса УНИЦЕФ-ом. Идеја је да се о женским правима говори током целе године, с обзиром да се обележава 11о година од првог обележавања Дана жена, као ида се девојчице ижене интензивније оснаже уборбиза равноправност.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top