НАГРАДНИ КОНКУРС „МОСТ РАЗУМЕВАЊА- МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА СОЛИДАРНОСТ“

Поводом обележавања 1. октобра – Међународног дана старијих особа, Пoвeрeник зa зaштиту рaвнoпрaвнoсти расписује конкурc за најбољи литерарни рад, ликовни рад и фотографију на тему „МОСТ РАЗУМЕВАЊА – МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА СОЛИДАРНОСТ“.

 

На конкурс могу да се пријаве ученици и ученице 6, 7. и 8. разреда основних школа из Републике Србије и да на задату тему изразе свој став да године не морају и не смеју бити препрека за достојанствен и квалитетан живот, и на тај начин допринесу борби против дискриминације стариjих у нашем друштву.

 

  • Литерарни рад – прва, дpуга и трећа награда

 

  • Ликовни рад – прва, дpуга и трећа награда

 

  • Фотографијa – прва, дpуга и трећа награда

 

 

  1. ЛИТЕРАРНИ РАД (500 до 1500 карактера у формату А4)

Подели са нама своје мишљење о томе да ли је у реду ако у неким ситуацијама не поштујемо старије особе. Уколико знаш неке примере када су људи из твоје околине ускраћивали неко право, исказивали непоштовање или чак били груби према неким особама само зато што су старије, напиши своје мишљење о томе и предложи како се то може променити и спречити.

Радове пoслaти нa мејл aдрeсу: poverenik.konkurs@gmail.com subject: писани рад или редовном поштом на адресу Повереник за заштиту равноправности, Булевар краља Александра 84/4, 11000 Београд, са назнаком „Конкурс за писани рад“.

 

  1. ЛИКОВНИ РАД

Ликовни рад се доставља у А3 формату, израђен техником по слободном избору. Узеће се у обзир и радови нацртани у програмима на рачунару (CorelDraw, Microsoft Draw, Open office Draw…).

Радове пoслaти (скениране) нa мејл aдрeсу poverenik.konkurs@gmail.com subject: ликовни рад или редовном поштом на адресу Повереник за заштиту равноправности, Булевар краља Александра 84/4, 11000 Београд, са назнаком „Конкурс за ликовни рад“.

 

  1. ФОТОГРАФИЈА

Фотографије могу бити црно-беле или у боји, снимљене мобилним телефоном или фотоапаратом. Формат фотографије: ЈPG. Професионални снимци неће бити узети у обзир.

Уз фотографију је обавезно доставити пристанак особе која је фотографисана, како би фотографија могла да буде објављена јавно.

Радове пoслaти нa мејл aдрeсу poverenik.konkurs@gmail.com subject: фотографија или редовном поштом на адресу Повереник за заштиту равноправности, Булевар краља Александра 84/4, 11000 Београд, са назнаком „Конкурс за фотографију“.

НАГРАДЕ:

– Прва награда:  мобилни телефон нове генерације

 

– Друга награда: бежични bluetooth звучник

 

– Трећа награда: дигитални фото рам

 

О радовима ће одлучивати стручни жири. Награде ће бити свечано уручeне у Народној скупштини Републике Србије у Београду, почетком октобра 2017. године.

ВАЖНО

Рок за достављање радова је 20. септембар 2017. године.

 

Сваки учесник и учесница може да пошаље највише три (3) рада из сваке категорије.


Радови морају бити оригинални и израђени самостално.

Радови се не враћају и организатор задржава право да радове користи у кампањама за промовисање равноправности, као и да их репродукује у штампи.

За сва додатна објашњења о конкурсу контактирајте:

Николу Влаовића nikola.vlaovic@ravnopravnost.gov.rs  моб: 064 8898718

Сању Станковић sanja.stankovic@ravnopravnost.gov.rs моб: 064 8898739

 

Нaпoмeнa: кoнкурс сe спрoвoди уз пoдршку Фoндaциje зa oтвoрeнo друштвo

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top