“Ви можете све”- поручила повереница девојчицама поводом Дана девојчица у ИКТ

“Девојчице, желим да будете свесне да је свака од вас, као и свака девојчица у нашој земљи и у свету  посебна и да има моћ коју нико не може одузети, али да када одрастете то и не заборавите”, поручила је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић поводом Међународног дана девојчица у ИКТ (информационе и комуникационе технлогије).

Девојчицама које су учетвовале у такмичењу “УХВАТИ ИДЕЈУ” повереница је такође поручила: “Када ухватите идеју не пуштајте, не дозволите да вам ико стане на пут! На том путу ћете се борити и мењати ставове оних који мисле другачије, и победићете. А док ви растете ми, одрасли поставили смо циљеве. Направили смо агенду 2030. и рекли да до тада, треба постићи пуну родну равноправност и оснажити жене и девојчице јер желимо да вам оставимо бољи свет.”

Дан девојчица (Girls in ICT Day) организује се широм света последњег четвртка у априлу и има за циљ да девојчице оснажи приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима, већ да се руководе личним интересима и талентима. У Србији га је по девети пут  организовало Удружење пословних жена Србије уз институционалну подршку Владе Републике Србије и премијерке Ане Брнабић.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/vi-mozete-sve-porucila-poverenica-devojcicama-povodom-dana-devojcica-u-ikt-cir">
back to top