Саветовање о примени нових медијских закона у Србији

 

У организацији ОЕБС-а, Министарства културе и информисања и Делегације ЕУ у Србији у Аранђеловцу је одржано саветовање о примени нових медијских закона у Србији које су пратиле и шефица кабинета поверенице за заштиту равноправности Антигона Андонов и виша саветница у кабинету поверенице Весна Добросављевић.

Том приликом се између осталог разговарало и о трансформацији медија у вишенационалним срединама, суфинансирању пројеката у области јавног информисања и финансирању јавних сервиса РТС и РТВ, као и о предстојећој дигитализацији.

Министар културе и информисања Иван Тасовац навео је шта је учињено за последња четири месеца, од када је ступио на снагу сет медијских закона, и најавио израду нове медијске стартегије. Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт је оценио да је усвајањем тих закона Србија начинила корак напред у правцу увођења бројних европских стандарда и норми, али је додато да није битно само донети добре законе, већ је веома важно и применити их. Шеф Мисије ОЕБС у Србији Петер Буркхард сматра да је сада кључни тренутак за даљи развој медија у Србији и да је неопходно очувати медијски плурализам и локалне медије.

Print Friendly, PDF & Email
back to top