Састанак поверенице са изаслаником Стејт Департмента за ЛГБТ права

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се у Београду са специјалним изаслаником Стејт Департмента за људска права ЛГБТ особа Рендијем Беријем. На састанку се разговарало о положају ЛГБТ популације у Србији, досадашњим активностима на унапређење њихових права и плановима за даље кораке.

Повереница Јанковић је истакла да и поред тога што је последњих година направљен помак, дискриминација ЛГБТ особа и даље висока. Специјални изасланик Бери пренео је своја искуства у раду на унапређењу положаја и равноправности маргинализованих група и нагласио да је такво искуство јако значајно за даље стратегије и планове рада.

Повереница и изасланик Стејт Департмента сложили су се да је неопходан упоран и дуг рад на унапређењу положаја ЛГБТ популације и закључили да је у том смислу неопходна блиска сарадња власти и цивилног сектора. Састанку у просторијам Повереника за заштиту равноправнсоти присуствовали су и Кевин Фури, службеник за људска права у амбасади САД у Београду и Љиљана Лончар, помоћница поверенице за заштиту равноправности.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top