Састанак поверенице са амбасадором Давенпортом

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Давенпортом, на његов позив.

Повереница се захвалила на досадашњој помоћи и подршци ЕУ институцији Повереника, док је амбасадор изразио задовољство што се, како је рекао, све више снажних жена налази на важним позицијама у држави Србији. Давенпорт је истакао велику улогу и значај независних институција, а посебно Повереника за заштиту равноправности, за све грађане и грађанке Србије у процесу евроинтеграција.

Повереница Јанковић и амбасадор Давенпорт разговарали су о стратешким циљевима и приоритетима рада Повереника у наредном периоду и будућим правцима сарадње, а посебно о активностима из Акционог плана за Поглавље 23 у преговорима сам ЕУ.

Такође, амбасадор Дaвенпорт је изразио посебно задовољство што су питања ЛГБТ права и права миграната високо на агенди овог независног тела. Током разговора је истакнут значај мирног и безбедног одржавања овогодишње Параде поноса.

У разговорима су учествовале и саветница за питања демократизације у Делегацији ЕУ Гордана Арацкић Николић, помоћница поверенице Љиљана Лончар и шефица Кабинета Антигона Андонов.

Print Friendly, PDF & Email
back to top