Састанак поверенице и министра полиције

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић разговарала је са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, први пут након избора за повереницу. Кључна тема састанка било је унапређење нормативног оквира система заштите од насиља у породици. Посебно је било речи о могућностима овлашћења полицијских службеника да изричу хитне мере привременог удаљавања са адресе становања, привремене забране контактирања са чланом породице и сл.

Повереница Јанковић и министар Стефановић сложили су се да је потребно предузети све мере унапређивања ефикасности и делотворности у пружању заштите од насиља у породици, укључујући и координисано и ефикасно деловање институција система у пружању подршке и помоћи жртвама. Као пример добре праксе, истакнут је модел који се примењује у Аустрији. Министар Стефановић је нагласио да је заштита од насиља у породици приоритет МУП-a, и да ће се у наредном периоду интензивирати активности на том плану.

Састанку су присуствовале и шефица Бироа за сарадњу са медијима Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић, помоћница поверенице Љиљана Лончар и шефица Кабинета Антигона Андонов.

Print Friendly, PDF & Email
back to top