Састанак поверенице и регионалне директорке UN Women за Европу и централну Азију

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић састала се са регионалном директорком Канцеларије УН Wомен за Европу и централну Азију Ингибјорг Гисладотир. Теме разговора је била досадашња сарадња са Канцеларијом УН Wомен у Србији која је била усмерена на јачање капацитета повереника, укључујући и отварање регионалне канцеларије у Новом Пазару, пилот  пројекат јачања локалних механизама за родну равноправност у 10 општина у Србији, итд.

Повереница је истакла да са активностима треба наставити јер предстоји дуг пут ка постизању друштва пуне равноправности и једнакости. Гисладотир се итересовала за надлежности и овлашћења Повереника за заштиту равноправности , конкретне примере и начин поступања по притужбама.

Директорка канцеларије УН Wомен у Србији Асја Варбанова и координаторка програма Милана Рикановић похвалиле су досадашњу сарадњу и истакле да је Повереник за заштиту равноправности најбољи партнер УН Wомен у Србији. Помоћница поверенице Љиљана Лончар, укратко је представила концепт будућег заједничког пројекта који је усмерен на даљу едукацију правних стручњака и препознавање родне дискриминације, ефикаснији приступ правди и Поверенику жена из маргинализованих група, јачању капацитета, пре свега отварању регионалних канцеларија и даљу едукацију медија.

Print Friendly, PDF & Email
back to top