Сарадња Повереника и ОЕБС-а у сектору безбедности

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са шефицом Одељења за реформу полиције Мисије ОЕБС-а у Србији Денизом Мацолини са којом је разговарала о активностима које се баве улогом и промоцијом полиције у заједници.

Представница ОЕБС-а представила је повереници пројекат којим би се додатно едуковали запослени у полицијским станицама у локалним срединама. Мацолини је нагласила да овакви пројекти због своје важности треба да имају подршку свих релевантних чинилаца у српском друштву. Она је најавила још једну активност на тему безбедности на нивоу локалних самоуправа где ће основни циљ бити проширење схватања концепта безбедности који ће, поред полицијских и војних аспеката, укључити теме родне равноправности и заштите од дискриминације.

Повереница се сагласила са представницом ОЕБС-а да је едукација у полицијским станицама у локалним срединама веома важна и да ће радо подржати пројекте који ће, између осталог, промовисати равноправност, толеранцију и заштиту од дискриминације.

Тема разговора била је улога и значај резолуције СБ УН 1325 „Жене, мир и безбедност“, уз опаску да је изузетно важна подршка надлежних министарстава и независних тела да се рад на акционом плану настави.

Print Friendly, PDF & Email
back to top