Равноправно до циља на 26. Београдском маратону

„Равноправно до циља“ – то је мото под којим је и ове године на Београдском маратону канцеларија Повереника за заштиту равноправности дала подршку дискриминисаним особома и друштвеним групама у области спорта.
Посетиоци и посетитељке 26. Београдског маратона имали су прилику да се друже и разговарају са Драженком Митровићем, актуелним светским рекордером у бацању диска у категорији Ф 54, светским и европским прваком и вицешампионом Параолимпијских игара у Лондону. Учесницима и учесницама су подељени поклони, а имали су прилику и да се упознају са радом Повереника за заштиту равноправности и тестирају своје знање из области дискриминације и људских права. Акција „Равноправно до циља“ окупила је велики број посетилаца, посебно младих, што представља својеврсни подстрек за континуирани рад на побољшању положаја осетљивих друштвених група на спортским манифестацијама.
У трци задовољства на овогодишњем Београдском маратону учествовало је више од 200 особа са инвалидитетом. У маратонској трци особе са инвалидитетом је представљао Горан Николић из Крагујевца коме је ово 18. Маратон у каријери, а полумаратон је трчао Милан Петровић из Лесковца, који је због губитка вида наступао уз помоћ водича.

Print Friendly, PDF & Email
back to top