Повереница са Деканом ЕТФ-а о равноправности у ИТ сектору

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић разговарала је са деканом Електротехничког факултета Милом Томашевићем о значају равноправног учешћа жена и других мањински заступљених група у ИТ струци али и о важности развоја овог сектора. Повод за састанак је организација конференције о примени слободног софтвера и отвореног хардвера (ПССОХ) која ће бити одржана у октобру ове године на којој ће поверница говорити равноправности у овој области.

Повереница Јанковић је истакла да, иако, подаци говере да је повећано учешће жена у ИТ индустрији, која је једна од најпрофитабилнијих, није и оних на руководећим позицијама. Повереница је истакла да је ИТ тегнологија отишла толико далеко да може помоћи у решавању  бројних друштвених проблема  те да у том контексту треба водити рачуна о свим аспектима спровођења принципа равноправности.

Декан Томашевић указао је да је важно разменити искустава и мишљења у примени слободног софтвера и отвореног хардвера , који како каже, по дефиницији грађане  чини равноправним.

Print Friendly, PDF & Email
back to top