ПОВЕРЕНИЦА ПОДРЖАЛА ПЛАТФОРМУ ЗА МЛАДЕ “У-РЕПОРТ”

Да бисмо унапредили положај младих у друштву и би се они заиста осетили као равноправни чланови заједнице потребно је да их прво добро чујемо, а затим и да разумемо шта нам кажу, навела је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на представљању платформе за младе “У-Репорт” поводом обележавања Светског дана детета и 30 година од усвајања Конвенције за права детета Уједињених Нација. Платформу су представили Ређина Де Доминићис, директорка Уницефа за Србију и Вања Удовичић, министар омладине и спорта Србије.

Деца и млади су најосетљивија категорија у сваком друштву и често кажемо да је наша улога да их образујемо, да их научимо толеранцији и равноправности. Међутим, тај процес није и не може бити једносмеран. Треба да учимо једни од других да бисмо се боље разумели. Зато смо, осим континуиране едукације, покренули и интерактивне пројекте са циљем да се млади људи укључе у процес остваривања равноправности, и да их мотивишемо да осуђују дискриминаторне ставове и понашања у свом окружењу. Морамо сви научити кутуру дијалога– рекла је повереница Јанковић.

“У-Репорт” је друштвена платформа, која помаже да се глас младих чује и да се промовише учешће младих у стварању позитивних друштвених промена. “У-Репорт” је осмислио Уницеф и ова платформа окупља око 8 милиона људи у више од 60 земаља, док је у Србији је тренутно регистровано 2,500 У-Репортера.
старије колеге.

Print Friendly, PDF & Email
back to top