ПОВЕРЕНИЦА ОТВОРИЛА 9-ТИ БОСИФЕСТ

Наши недостаци нас не чине неспособним, већ нас наше могућности чине способним. Нису потребе особа са инвалидитетом посебне, оне су исте за све нас, само су различити начини на који их задовољавамо, поручила је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић отварајући 9. београдски интернационални фестивал БОСИФЕСТ 2018. Она је нагласила да је овај догађај који се ове године одржава под слоганом „Рампа“ од велике важности не само за особе са инвалидитетом, већ и за ширу јавност јер нас подсећа и указује да можемо учинити много тога како би се наше друштво прилагодило свим својим грађанима и грађанкама, без изузетка.

Јанковић је истакла да фестивал на коме ће бити приказано 15 филмова који се баве животом особа са инвалидитетом од којих су неки и аутори филмова,  Београд и Србија шаљу поруку о спремности друштва да се разлике разумеју и прихвате као богатство, као и да сви који живе са неким инвалидитетом треба да буду видљиви и равноправни, да живе у приступачном окружењу које пружа подршку у образовању, запошљавању, здравству, култури, спорту и другим сегментима живота, чему је институција Повереника за заштиту равноправности у потпуности посвећена.

Жири овогодишњег Фестивала чине редитељ Горан Марковић и глумци Драган Петровић Пеле и Јована  Стојиљковић,  прогласиће најбољи филм, најбољу режију и сценарио и доделити још неке специјалне награде.

Поред богатог филмског програма, од 10 – 12. октобра ће у оквиру БОСИФЕСТ-а 2108  бити организоване и креативне радионице,окригли столови и музички перформанси.

Print Friendly, PDF & Email
back to top