ПОВЕРЕНИЦА ОДРЖАЛА ОБУКУ И ДОДЕЛИЛА ДИПЛОМЕ ПРЕДСТАВНИЦИМА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић одржала је завршну обуку на тему јачања капацитета организација цивилног друштва у области заштите од дискриминације, након чега је полазницима доделила дипломе. Тродневној обуци су присуствовали представници и представнице 16 организација цивилног друштва из целе Србије које се баве заштитом људских права.

Организације цивилног друштва, које својим деловањем доприносе заштити права и унапређењу равноправности припадника осетљивих друштвених група, важан су партнер нашој институцији, истакла је повереница Јанковић. Она је подсетила да је Стратешким планом Повереника 2016-2020 као посебан циљ предвиђено стварање услова за смањење најчешћих видова дискриминације, а пружање стручне подршке организацијама цивилног друштва је једна од важнијих активности у спровођењу тог циља.

Обука је спроведена уз помоћ Фонда за добру управу (Good Governance Fund) Владе Уједињеног Краљевства у оквиру пројекта „Јачање капацитета институција и организација у Србији у циљу одговарајуће примене законодавства у области људских права и забране дискриминације“.

Print Friendly, PDF & Email
back to top