ПОВЕРЕНИЦА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „РАДНА ПРАВА СУ НАША ПРАВА“

Право на рад једно је од основних људских права из кога проистичу многа друга ,  рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на конференцији  „Радна права су наша права“ и додала да повећање броја радних места и стварање бољих услова на тржишту рада за све, а нарочито за припаднике осетљивих друштвених група, треба да буде приоритетна активност читавог нашег друштва.

У постојећим околностима изазов, не само у Србији већ и глобално, је усклађивање економије и економских интереса и поштовања социјално – економских права.

Истичући важност превенције дискриминације за достојанствен рад, Јанковић је подсетила да је Повереник  израдио Кодекс равноправности који садржи смернице за креирање антидискриминаторне политике послодаваца, а који у свом раду примењује све већи број компанија у Србији.

Конференцију је организовала Фондација Центар за демократију уз подршку амбасаде Краљевине Шведске, а на скупу су, поред осталих, говорили и Наташа Вучковић из Фондације, шведски амбасадор Јан Лундин, Данило Милић из Међународног центра Улоф Палме, Тања Јакоби из Центра за истраживање јавних политика, представници синдикалних организација и други.

Print Friendly, PDF & Email
back to top