Победници Moot Court-a у Бриселу

 

Прошлогодишњи победници III Националног такмичењa у симулацији суђења у области заштите од дискриминације (Мoot Court) посетили су централу Европске мреже тела за равноправност „Еquinet“ и Интерфедерални центар за једнакост у Бриселу „UNIA“.

Студенти и студенткиње Правног факултета Универзитета у Нишу Милијана Томић, Милица Станковић и Иван Поповић, као и менторка тима Анђелија Тасић, имали су прилике да се упознају са радом „Еquineta“, њиховим пројектима и стратегијом за наредни период. Састанак су водили Тамаш Кадар и Катрин Стеинфилд.

На састанку са вишом правном саветницом Интерфедералног центра за једнакост Ингрид Анденбум, победници „Moot Courta“ сазнали су како изгледа белгијско законодавство у области људских права, као и инфраструктура правног система. У наставку разговора, студенти су се интересовали за примере из праксе и са којим изазовима се њихова институција свакодневно сусреће.

Такмичење „Moot Court“ организовао је Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Правосудном академијом и Фондацијом за отворено друштво, а путавоње у Брисел са посетама институцијама за заштиту равноправности награда је за првопласиране.

На прошлогодишње такмичење пријавило се укупно 27 тимова студенткиња и студената на основним и мастер студијама са свих акредитованих правних факултета у Републици Србији, а победио је тим под називом „Стрибори“ који су чинили студенти и студенткиње са нишког Правног факултета.

Print Friendly, PDF & Email
back to top