НАЈАВА: Конференција Повереника за заштиту равноправности

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић организује велику годишњу конференцију поводом 16. новембра Међународног дана толеранције.

Конференција „Србија на путу равноправности и толеранције: Искуства Повереника за заштиту равноправности“ одржаће се у понедељак, 16. новембра у Палати Србија и окупиће високе државне званичнике, челнике међународних организација у Србији, амбасадоре, медије, као и представнике цивилног друштва у Србији.

Конфернцију ће отворити повереница Бранкица Јанковић, док ће се у уводном делу присутнима обратити премијер Србије Александар Вучић, шеф Делегације ЕУ у Србији амбасадор Мајкл Давенпорт, директорка Фондације за отворено друштво Јадранка Јелинчић и директор Комитета правника за људска права Милан Антонијевић.

У оквиру конференције први пут ће бити додељена и Годишња медијска награда за толеранцију, а вредне награде добитницима уручиће повереница Бранкица Јанковић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадор Петер Буркхард.

Додела награда најуспешнијим новинарима отвориће други део конференције посвећен улози медија: „Медији – од дискриминације до толеранције“. У овом делу конференције говориће помоћница поверенице за заштиту равноправности Косана Бекер, чланица Савета РЕМ Горана Суша и председник Управног одбора Асоцијације медија Зоран Секулић. У дискусији о улози и одговорности медија учествоваће и представници невладиних организација и медија, новинари и други релевантни актери у јавном животу у нашој земљи.

Годишња конференција поводом Међународног дана толеранције од изузетног је значаја због стратешког опредељења државе Србије – изградњи отвореног, демократског и толерантног друштва заснованог на поштовању људских права и толеранцији.

Организацију скупа помогла је Фондација за отворено друштво, а конференцију ће директно преносити Јавни сервис на другом програму (РТС 2).

Print Friendly, PDF & Email
back to top