МЛАДИ ИЗВИЂАЧИ СА ПОВЕРЕНИЦОМ О БОРБИ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и запослени у нашој институцији учествовали су у радионицама намењеним деци и младима, које се одржавају у оквиру јубиларне 10. смотре Савеза извиђача Србије на Ади Циганлији.

Деца нису оптерећена предрасудама и разликама међу људима и због тога је важно да се пуно ради на њиховој едукацији како би задржали тај дух отворености, радозналости и прихватања различитости који је својствен њиховим годинама, истакла је повереница.  Према њеним речима, управо кроз овакве радионице деца се уче да препознају предрасуде и дискриминаторне ставове и да на њих реагују.

Учесници и учеснице радионица, узраста од 11 до15 година, имали су прилику да сазнају шта је то равноправност, зашто је важно да је поштујемо у свим областима живота, али и шта је то дискриминација, како је препознати и како се против ње борити. У разговору са повереницом и запосленима институције Повереника, млади извиђачи су тестирали своје понашање у одређеним ситуацијама, из чега су на практичним примерима сазнали како стереотипи и предрасуде воде ка искључивању из друштва и колико је то тешко за младе људе.

Print Friendly, PDF & Email
back to top