Кабинет

Aнтигoнa Aндoнoв, шeфицa Кaбинeтa пoвeрeницe зa зaштиту рaвнoпрaвнoсти

Антигона Андонов је шефица Кабинета, а на истој функцији била је и у мандату претходне поверенице. У Поверенику за заштиту равноправности запослена је од фебруара 2011. године.
Претходно је радила како уредница у информативном програму ТВБ92, где је од самог почетка рада телевизије била уредница вести, дневних информативних емисија и ванредних програма. Током каријере, поред осталог, радила је на пилот пројекту „Националне мањине“ министарства за националне заједнице у Влади СРЈ, као и коуредница емисије „Стање нације“. Била је дописница неколико регионалних телевизија. Новинарством је почела да се бави 1993. на тада јединој независној телевизији Студио Б, где је радила као репортерка, водитеЉка, уредница и ауторка политичких емисија. Најтеже професионално и људско искуство носи из ноћне смене 23. априла 1999. године, када је у 02:10 ушла у студио како би гледаоцима саопштила да је бомбардована зграда РТС-а.
Антигона Андонов рођена је 1970. године у Београду. Завршила је Пету београдску гимназију и дипломирала књижевност на Филолошком факултету у Београду, а студирала је и историју уметности. Говори енглески језик, служи се француским. Од  1992. је Владина мама.

 

antigona.andonov@ravnopravnost.gov.rs

Антигона Андонов
Print Friendly, PDF & Email
back to top