Деца и млади најлакше деле универзалне вредности равноправности

Представници Савеза извиђача Србије, Светске организације скаутског покрета и Светске организације девојака извиђача посетили су институцију Повереника за заштиту равноправности поводом наставка сарадње у области едукације најмлађих о вредностима равноправности и прихватања различитости.

Деца су по природи искрена, радознала и неоптерећена предрасудама, а наша искуства су показала да су такође врло спремна да учествују у разиличтим активностима на којима кроз неформалне облике едукације могу пуно да науче о универзалним друштвеним вредностима, као што су равноправност и толеранција, шта је то дискриминација и зашто је она штетна, навела је повереница Бранкица Јанковић.

Радионице о дискриминацији, које је Повереник за заштиту равноправности прошле године одржао на међународној Смотри Савеза извиђача Србије, у којима је учествовало преко од стотину деце из више земаља, проглашене су за једну од најбољих активности на Смотри, навели су представници ове организације.

Састанку су присуствовали  и Тања Јанковић и Никола Милојевић из Савеза извиђача Србије, Крег Турпл из Светске организације скаутског покрета и Хелен Кларк из Светске организације девојака извиђача.

Print Friendly, PDF & Email
back to top