„Wоmen Leadership“ семинар за жене руководиоце у државној управи

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић говорила је на отварању  семинара „Wоmen Leadership“  који је  организовала Национална академија за јавну управу  у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности и Амбасадом Републике Француске.

Она је поручила да дискриминација представља озбиљно кршење основних људских права. Међутим, постоје неки облици дискриминације које је тешко доказати. Један од таквих случајева је феномен „љепљивог пода и стакленог плафона“, када су жене спречене да напредују на корпоративној лествици. Управо је то разлог зашто је важно имати што више жена на лидерским позицијама, будући да оне својим примером  покрећу и друге жене, живећи мото: Да, ја то могу! рекла је Јснковић.

На отварању семинара, на којем учествује  25 државних службеница на средњем и вишем управљачком нивоу, обратили су се и  в.д. директора Националне академије Дражен Маравић и  његова екселенција Фредерик Мондолoни француски амбасадор у Србији.

Маравић је рекао да је циљ овог семинара  да оснажи жене, државне службенице, које имају жељу да преузму више одговорности, да их подстакне да разговарају о лидерству и својој управљачкој пракси, а да  истовремено поштују своје вредности и остварују своје професионалне и личне циљеве.

Амбасадор Мондолoни нагласио да је председник Француске једнакост између жена и мушкараца прогласио « великим националним циљем » и да јавна управа има обавезу да представља пример у професионалној једнакости полова.

Дводневни семинар „Wоmen Leadership“ намењен је  женама на средњем и вишем управљачком нивоу.

Print Friendly, PDF & Email
back to top