Састанак поверенице и директорке Уницеф-а

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са директорком УНИЦЕФ-а у Србији Дејаном Костадиновом са којом је разговарала о наставку сарадње у области заштите права, равноправности и едукације деце у Србији.

На састанку је било речи о проблемима пред којима су се нашла деца и млади у условима онлајн школовања као и о дигиталној искључености деце која немају одговарајуће услове за праћење наставе на даљину. У разговору је истакнут значај образовања, као и систематског рада кроз школски систем уз спровођење заједничких програмских садржаја.

Костадинова је истакла значај и улогу институције Повереника, наводећи да је досадашња дугогодишња сарадња била одлична и да ће реализација заједничких активности и промоцијa заједничких вредности усмерених на унапређење положаја деце у Србији бити проширена у наредном периоду.

Јанковић и Костадинова су нагласиле важност рада са децом и обезбеђивања прилике да се чује глас младих о најважнијим темама, укључујући и учешће Панела Младих у консултацијама за припрему Добровољног националног извештаја.

Print Friendly, PDF & Email
back to top