Састанак поверенице Јанковић са министром Стефановићем

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем. Главна тема разговора била је даља реализација заједничких активности у циљу унапређења равноправности грађана и грађанки Србије. Посебно је било речи о наставку обука полицијских службеника и службеница под називом „Препознавање и реаговање на дискриминацију“ у организацији Повереника за заштиту равноправности и Мисије ОЕБС-а у Србији, којe су далe значајне резултате у заштити грађана и грађанки, посебно из мањинских и маргинализованих група.

„Истраживања јавног мњења показују да грађани и грађанке имају поверења у институцију Повереника и полицију у борби против дискриминације, а исправно реаговање је од великог важности у раду запослених у Министарству унутрашњих послова. Захваљујући доброј сарадњи напредак је приметан, а томе доприноси и показано интересовање полицијских службеника и службеница током обука, као и свест о значају унапређења поштовања људских права у нашем друштву“, истакла је повереница Јанковић.

Министар Стефановић нагласио је значај квалитетне сарадње министарства и институције Повереника, указујући на помаке пре свега у специфичним областима рада полиције где је повећан ризик од дискриминације. Обучавање полицијских службеника, како је нагласио Стефановић, веома је значајно за рад полиције у заједници и за снажније приближавање грађанима. Због тога ће Министарство унутрашњих послова наставити да подржава обуке које спроводи заједно са Повереницом за заштиту равноправности, које ће довести до веће ефиканости полиције и боље заштите грађана“, истакао је министар.

sastanak ste-jan
Print Friendly, PDF & Email
back to top