Повереница у посети Adria Media Group

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је на позив Adria Media Group посетила ову медијску кућу где је са представницима уредништва и менаџмента разговарала о актуелним темама у погледу поштовања и кршења људских права, улози медијa у сузбијању дискриминације, стању у медијима и простору за унапређење постојећих пракси, као и о свим другим важним друштвеним питањима и трендовима.

„Као повереници за заштиту равноправности, важан ми је сваки грађанин и грађанка, њихова добра информисаност о правима која имају и начинима како да их заштите. Треба заједнички да стварамо друштво у којем се обичан човек не плаши да пријави кршење својих права, већ треба да се плаше и одговарају они који их крше. Сваки појединац у друштву требало би да зна која су му основна људска права и коме да се обрати када је то потребно. Грађани би требало да знају да је забрањена дискриминација по основу пола, старости, инвалидитета, здравственог стања, националне и верске припадности и  на основу  других личних својстава. Медији који су спремни да на прави начин извештавају у интересу грађана, драгоцени су савезници на путу стварања друштва у којем се поштују једнакост, толеранција и међусобно разумевање“, истакла је повереница Јанковић.

За институцију Повереника позив Adria Media Group за сарадњу представља добру намеру у настојању да се у фокус извештавања ставе „обични људи“ који су углавном на маргинама медијског интересовања, јер су често неке друге теме, неоправдано, на првом месту. Важно је да овако велика медијска група, која интегрише различите платформе, показује спремност да ради на унапређењу извештавања по овим питањима.

Пословање Adria Media Group представио је председник компаније Игор Жежељ са својим тимом: Аном Алексић, Петром Јевремовићем, Ружом Ристановић Вељовић, Александром Ђондовићем, Петром Јеремићем и Иреном Петровић. Током посете повереница је са својим тимом обишла редакције штампаних, веб издања и телевизије где су представљене активности и циљеви Повереника за заштиту равноправности у наредном периоду.

Print Friendly, PDF & Email
back to top