Повереница отворила семинар о дискриминацији за националне савете у Панчеву

Национални савети су важни партнери наше институције, а будући да су наша обавеза и одговорност да будемо у служби грађана и имамо њихово поверење, изузетно је важно да наставимо добру сарадњу на многим пољима, а пре свега на превенцији дискриминације, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на отварању дводневног семинара који се одржава у Панчеву.

Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији реализује други циклус обука за представнике националних савета националних мањина. Полазници семинара кроз предавања и радионице имају прилику да се упознају са појмом и облицима дискриминације, улогом, надлежностима и праксом Повереника за заштиту равноправности, као и са могућностима које Национални савети имају у том погледу, али и кривично-правном заштитом и афирмативним мерама за постизање равноправности.

Повереница је током посете Панчеву, а у оквиру планираних обилазака савета националних мањина, одржала састанке са представницима Националног савета руске националне мањине и Националног савета македонске националне мањине у Србији.

Print Friendly, PDF & Email
back to top