Повереница одржала предавања полазницима Школе људских права у Ечкој

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић одржала је предавање полазницама и полазницима Школе људских права, на коме је представила улогу и надлежности институције Повереника за заштиту равноправности. Млади полазници школе имали су прилике да сазнају који су најчешћи облици дискриминације, како је на време препознати, као и  које су групе чешће у ризику од дискриминације

Полазници Школе људских права разговарали су са повереницом о томе како изгледа спровођење надлежности Повереника у пракси, а занимало их је у којој мери су млади у Србији дискриминисани.  Јанковић је истакла да се у пракси дешава да људи разне облике неправедног поступања доживљавају као дискриминацију, а да она то законски није, јер такво понашање, није засновано на личном својству. Због тога је важно да се учимо толеранцији и уважавању различитости јер је то први корак ка изградњи друштва у коме су чланови равноправни.

Предавање је одржано у оквиру тродневне Школе људских права, коју је у Ечкој организовао проф. др Зоран Павловић, покрајински заштитник грађана – омбудсман .

Print Friendly, PDF & Email
back to top