Повереница на уручивању плакета Европске повеље за родну равноправност локалним самоуправама у Србији

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић присуствовала је у понедељак скупу „Родна равноправност на локалном нивоу“ на којем су уручене плакете Европске повеље за родну равноправност представницама 34 општине у Србији. На скупу су говорили потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић, менаџер програма Европски прогрес УНОПС Грем Тиндал, в.д. директорке УН Wомен Србија Милана Рикановић као и помоћница градоначелника Београда и председица Савета за родну равноправност града Београда Ирена Вујовић.

Скуп је организован у оквиру пројекта Европски прогрес, у циљу одрживог развоја југоистока и југозапада Србије, а 34 општине потписале су Европску повељу о родној равноправности. Повељу су потписали – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница, Тутин, Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац.

Плакете су додељене на скупу у београдском хотелу Метропол, а дгађај је организовала Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена – УН wомен, уз финансијску подршку ЕУ и Владе Швајцарске кроз развојни програм Европски прогрес.

Print Friendly, PDF & Email
back to top