Подршка и помоћ за младе који излазе из система социјалне заштите

Млади, који са 18 година излазе из система социјалне заштите – из домова и хранитељских породица, препуштени су сами себи и неопходна им је велика подршка и помоћ док се не осамостале. Пружајући подршку младима, Центар “Звезда” развио је праксу и остварио резултате који нам указују на неке од могућих начина да додатно развијамо наше социјалне услуге, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић која је посетила просторије Центра у Београду.

Верујем да ће и надлежни препознати значај Центра и подржати његов рад, будући да је и даље реч о пилот програму, који се финасира из донација, пројеката, а од недавно и продајом производа које у Центру сами праве, рекла је повереница. Осамостаљивање младих, који су били у систему социјалне заштите, мора бити схваћено као процес, уколико желимо да на крају пута имамо младу, одговорну и самосталну особу која ће се успешно укључити у друштво и своју локалну заједницу, рекла је Јанковић у разговору са  директорком и оснивачицом Центра Татјаном Дражиловић.

Центар “Звезда” већ неколико година помаже младима у Београду, Нишу и Крагујевцу и, док се не осамостале, обезбеђује им смештај, оброке, часове језика, различите обуке и радионице, као и помоћ при проналажењу посла.

Print Friendly, PDF & Email
back to top