Конкурс: Медијска награда „Унапређење бебедности жена“

Повереник за заштиту равноправности спроводи пројекат  “Унапређење положаја жена и девојчица у руралним областима” у оквиру иницијативе „Унапређење безбедности жена у Србији”, коју реализује Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Србије и уз подршку Норвешке амбасаде у Београду.

Повереник за заштиту равноправности ће у оквиру наведеног пројекта доделити шест награда у оквиру две категорије (радијски и ТВ прилог и штампа/портали), новинарима који су кроз своје медијске објаве у 2021. години промовисали толеранцију и равноправност и извештавали о женама и девојчицама из руралних области.

Право на учешћа на конкурсу имају новинари и новинарке свих штампаних и електронских, локалних и националних медија регистрованих у Србији, који су објавили текстове/прилоге на тему конкурса, у периоду од 1. јануара 2021. до 31. децембра 2021. године. Из исте медијске куће може да учествује више новинара и новинарки, али само са по једним прилогом/текстом.

Критеријуми на основу којих ће се оцењивати су: препознавање феномена дискриминације жена и девојчица, допринос смањивању родно заснованог насиља, стереотипа и предрасуда према женама и девојчицама, афирмативно извештавање о женама и девојчицама из руралних области, промовисање равноправности жена и девојчица у руралним областима.

Медијске текстове и прилоге потребно је послати у периоду од 4. до 18. јануара 2022. године на: poverenik@ravnopravnost.gov.rs . Пријава за конкурс треба да садржи медијски прилог/текст и краћу биографију са контактима аутора/ауторке. Формат пријаве: за радио и телевизију – линк са емитованим прилогом, за штампане и интернет медије – линк или објављен текст у ПДФ формату.

Најбољи медијски прилози и имена аутора и ауторки биће проглашени на конференцији поводом завршетка прве фазе имплементације пројекта „Унапређење положаја жена и девојчица у руралним областима”, а потом ће бити објављени на сајту и фејсбук страници Повереника за заштиту равноправности.

Верујемо да ће Ваш медиј препознати значај и важност овог конкурса, те да ћете охрабрити колеге и колегинице да се пријаве на конкурс.

 


microsoft-word-iconОдлука о додели награда за најбоље медијске текстове и прилоге кроз које су новинари и новинарке у 2021. години промовисали толеранцију и равноправност и извештавали о женама и девојчицама из руралних области Download


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top