Делегација црногорског Омбудсмана у посети Поверенику

Делегација Заштитника људских права и слобода борави у дводневној званичној посети Поверенику за заштиту равноправности. Циљ посете је упознавање са правним статусом, надлежностима и овлашћењима Повереника. Уз речи добродошлице, о досадашњим резултатима и кључним изазовима у петогодишњем раду, говорила је повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић. Она је истакла значај регионалног повезивања независних тела и нагласила да је Повереник за заштиту равноправности успоставио квалитетну и плодотворну регионалну сарадњу. Током разговора, посебно је било речи о сличностима и разликама антидискриминационих прописа и праксе у две државе.

Гости из Црне Горе упознали су се са начином поступања по притужбама, моделом медијације у случајевима дискриминације и сарадњом са домаћим и међународним актерима на промовисању равноправности, о чему су говориле помоћнице поверенице Косана Бекер и Љиљана Лончар, и саветнице Марија Зарић, Милица Павићевић и Тијана Милошевић.

У делегацији су, поред Заштитника Шућка Баковића, и његов заменик Синиша Бјековић, саветница Дина Кнежевић и саветници Ник Гашај и Драган Ђукић. Посету црногорског Заштитника људских права и слобода организовала је Канцеларија Савета Европе из Подгорице.

Print Friendly, PDF & Email
back to top