Жива библиотека по четврти пут на Сајму књига

 

Да ли сте до сада имали прилику да се сретнете са „Живом библиотеком“? Она је  јединствена по томе што су књиге живи људи – особе које су биле дискриминисане, које су биле мета предрасуда и стереотипа и своја искуства причају у директном разговору. Ове године „књиге“ ће између осталих бити и мајорка Хелена, особа која се излечила од рака, жртва породичног насиља, особе са инвалидитетом, контролори у градском превозу, геј особе, Роми, бивши коцаркси зависник, феминисткиње…

Позивамо Вас да у четвртак 29. октобра посетите Живу библотеку на Самју књига, на штанду Сајма образовања „Звонце“, хала 2Б. Жива библиотека ће радити у четвртак 29. октобра од 11 – 16.30 часова и петак у 30. октобра од 10 – 16 часова.

Живу библиотеку свечано ће отворити повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и шеф канцеларије Савета Европе у Србији Тим Картрајт, у четвртак у 11.30 на штанду Сајма образовања „Звонце“, хала 2Б.

„Не цени књигу по корицама – Жива библиотека“ је заједнички пројекат Канцеларије Савета Европе у Србији, Повереника за заштиту равноправности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top