Запошљавање теже запошљивих група

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на регионалној конференцији „Запошљавање теже запошљивих група“ која је окупила представнике националних служби за запошљавање Србије, Аустрије, Македоније, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, међународне организације рада, стручњаке у области професионалне рехабилитације, представнике Привредне коморе Србије и ресорних министарстава.

На панел дискусији разматрала су се питања активације и подршке запошљавања младих, професионална рехабилитација и подстицање запошљавања особа са инвалидитетом. Такође, разговарало се о улози образовања и вештина у запошљавању теже запошљивих категорија и подршке на путу до успешног предузетништва.

У свом излагању, повереница је истакла да је прошле године пристигло највише притужби које се односе на област рада и запошљавања и да је инвалидитет један од најчешћих основа дискриминације. Она је подсетила да су особе са инвалидитетом често вишеструко дискриминисане и да се свакодневно суочавају са различитим баријерама, не само архитектонским.

Панелисти су се сагласили да су међународна окупљања и учествовање на оваквим скуповима изузетно значајни због размене искустава и проналажења најбољих решења за проблем незапослености.

Print Friendly, PDF & Email
back to top