САСТАНАК ПОВЕРЕНИЦЕ И ЗАМЕНИЦЕ РЕГИОНАЛНЕ ДИРЕКТОРКЕ UN Women

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са Блертом  Цела заменицом регионалне директорке Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) са којом је разговарала о достигнутим стандардима у области заштите људских права и родној равноправности, као и заједничким пројектима које су Повереник и УN Women имали у протеклом периоду. Акценат је био на актуелном пројекату у оквиру иницијативе „Унапређење безбедности жена у Србији”.

Имајући у виду комплексност проблема насиља над женама, нарочито жена које живе у руралним срединама  важно пружити им више подршке, рекла је повереница Јанковић наводећи да овакви програми доприносе унапређењу превенције и спречавање насиља над женама. У наредном периоду биће спроведен низ активности у којима ће се жене из руралних подручја упознати са механизмима заштите од насиља  али оно на чему ће се нарочито радити је њихово економско оснаживање, рекла је повереница. Заједнички је оцењено да само економска независност представља услов за побољшање квалитета живота жена и излазак из насилног односа. Kроз наведени програм ће, између осталог, бити пружена директна помоћ женама које желе да покрену или унапреде свој посао од набавке опреме за пољопривредну производњу до набавке канцеларијског материјала.

На састанку је договорен наставак заједничких активности на унапређењу родне равноправности са посебним акцентом на регионалне иницијативе.

Print Friendly, PDF & Email
back to top