Састанак поверенице и премијера Србије

Састанак поверенице и премијера Србије

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић.

Премијер Вучић подржао је рад Повереника за заштиту равноправности и обећао да ће Влада пронаћи начин да обезбеди адекватан простор за рад ове независне институције.

Повереница Јанковић захвалила је на подршци коју премијер Вучић и Влада  Србије пружају овом независном органу. Она је указала на то да би за унапређење равноправности и једнакости свих наших грађана и грађанки у Србији било добро да што пре буде донет Закон о бесплатној правној помоћи.

Премијер и Повереница разговарали су и о најављеним новим законским решењима за спречавање насиља над женама. На састанку је констатовано да је свако насиље у породици недопустиво и да је неопходно још енергичније радити на његовом спречавању.

Једна од тема састанка била је и могућност значајног побољшања положаја наших најстаријих суграђана путем отварања одговарајућих сервиса подршке који су им потребни, међу којима посебно клубови пензионера који су ефикасан начин за превенцију бројних проблема које старост са собом носи.

Поред тога, разговарало се и о остваривању пуне равноправности и смањењу дискриминације на свим нивоима, а посебно свих маргинализованих група, међу којима су особе са инвалидитетом, ромска популација, деца, млади и остале осетљиве друштвене групе.

Print Friendly, PDF & Email
back to top