Састанак поверенице и представника Позоришта младих Нови Сад

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са представницима Позоришта младих Нови Сад са којима је разговарала о иницијативи да се развија едукација о опасностима којима су деца изложена на улици, као што је трафикинг, насиље, дискримининација, психоактивне супстанце, а све у циљу заштите права, равноправности и едукације деце у Србији.

Представници Позоришта младих и копродуценти су нагласили да им је важна подршка поверенице за овакав начин ангажоване уметности, која указује на тежину живота деце на улици. Међународни дан деце која живе и/или раде на улици обележава се 12. априла већ десет година. Деца која живе и/или раде на улици спадају у категорију деце у покрету, која су изложена ризицима од неадекватне бриге и сексуалне експоатације, злостављања и занемаривања, али и насиља. Пандемија је погоршала њихов тежак положај.

Повереница је прихватила позив да присуствује премијери представе „Девојчица са шибицама“ 16.05.2021. године у Позоришту младих у Новом Саду. Представници Позоришта младих Нови Сад су нагласили да је  део представе предвиђен за разговоре са децом и родитељима, а остале активности подразумеваће трибине намењене професионалцима из невладиног сектора, сектора образовања и социјалне заштите и других који раде са децом о положају деце у покрету, трговини људима, важности превентивних акција…

Јанковић је нагласила важност рада са децом и родитељима и похвалила иницијативу  Позоришта младих да учествује у ланцу образовања, едукације и развоја деце, у циљу изградње бољег демократског друштва равноправних.

Print Friendly, PDF & Email
back to top