Састанак поверенице и директорке Националне организације особа са инвалидитетом

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са Иванком Јовановић, извршном директорком Националне организације особа са инвалидитетом.

На састанку се  разговарало о проблемима са којима се особе са инвалидитетом сусрећу у свакодневном животу и начинима за њихово превазилажење, а било је речи и о све тежем функционисању локалних  организација и удружења чланица Националне организације особа са инвалидитетом.

Иванка Јовановић најавила је да ће Национална организација особа са инвалидитетом ускоро представити резултате истраживања “Положај деце са сметњама у развоју и инвалидитетом у Републици Србији” , док је повереница Јанковић нагласила да ће посебан фокус Повереника за заштиту равноправности у идућој години, управо бити ова тема.

Повереница је нагласила добру сарадњу са Националном организацијом особа са инвалидитетом и подржала активности удружења наглашавајући њихову улогу и важност, и истакла да се заједничким активностима доприноси унапређењу положаја ове популације. Као пример добре праксе наведене су притужбе које подносе организације цивилног друштва које се баве заштитом особа са инвалидитетом и препоруке мера проистекле у раду по овим притужбама, као и значај цивилног сектора у унапређењу положаја свих осетљивих, маргинализованих и мањинских група.

Повереница је на крају закључила да се на овакав начин стварају могућности да грађани и грађанке са инвалидитетом постану активни и равноправни чланови и чланице нашег друштва.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top