Сaoпштeњe пoвoдoм сaстaнкa пoвeрeницe сa oргaнизaтoримa Прajдa 2017

Поводом предстојеће „Недеље поноса“ и „Параде поноса“, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић разговарала је са организаторима манифестације Гораном Милетићем, Јованком Тодоровић и Петром Жмаком.

Повереница је подржала организацију свих активности током „Недеље поноса“ истичући важност поштовања Уставом и законима загарантованих права свих грађана и грађанки Србије. Она је нагласила да очекује да ће се све планиране активности одржати мирно, као и претходних година и да ће сви надлежни органи и даље континуирано радити на унапређењу положаја ЛГБТ популације.

Такође, организатори „Недеље поноса“ су са повереницом разговарали и о најчешћим притужбама где је као основ дискриминације наведена сексуална оријентација, као и о превенцији насиља, као најдрастичнијег облика дискриминације. Сви учесници састанка сагласили су се да је важно повећати видљивости ЛГБТ популације у нашем друштву, јер то доприноси бољем разумевању проблема са којима се сусрећу припадници и припаднице ове заједнице, а самим тим и смањењу дискриминације и насиља.

Print Friendly, PDF & Email
back to top