Повереница у Ужицу у оквиру програма „Подели своје знање“

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић посетила је Ужице где је у оквиру програма “Подели своје знање” разговарала са учесницама 11. генерације менторки и менторина. Овај програм усмерен је на изградњу међусобне подршке жена кроз дељење искустава, умрежавање и јачање солидарности, a организују га Мисија ОЕБС-а, Европски покрет у Србији и амбасада САД.

Повереница је такође посетила Женски центар Ужице који пружа услугу „СОС телефона” особама које су доживеле насиље у породици у Златиборском округу. Насиље над женама је велики друштвени проглем и одговорност за његово сузбијање  је на целом друштву, на медијима, јавним личностима које својим деловањем могу да утичу на промену стереотипних ставова. Због тога је важна и улога цивилог сектора и удружења као што је Женски центар Ужице, који помаже женама које су претпеле насиље и оснажује их да га пријаве.

Иначе Женски центар Ужице једна  је од најнагриђиванијих женских иницијатива у домену родне равноправности јер остварује успех на пољу унапређења родне равноправности, залагања за права жена, подршци сеоским удружењима жена и социјалног предузетништва.

Print Friendly, PDF & Email
back to top